Beneficiile montării unui sistem de panouri fotovoltaice
Costurile și profiturile unei companii pot deveni mai eficace prin folosirea energiei oferite de soare, fiind o sursă de putere extraordinară. Atât costurile generale ale companiei, cât și planeta, vor beneficia de instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice. Pentru a afla dacă acest sistem este potrivit pentru afacerea dvs., citiți în continuare analiza pro și contra pe care am efectuat-o. Astfel, atunci când veți alege panouri solare comerciale, veți ști exact de ce aveți nevoie.
Beneficiile panourilor fotovoltaice
Economii. Economii. Economii.
Potrivit pentru o varietate de afaceri
Se crede că panourile fotovoltaice funcționează doar pentru companiile mici și mijlocii, însă datorită tehnologiei care s-a tot dezvoltat în ultimii ani, aceste panouri sunt potrivite pentru toate tipurile de companii care au nevoie de o sursă de evergie. Singura cerință este să dispună de spațiu pe acoperișuri sau la sol, pentru ca sistemele de panouri fotovoltaice să poată fi instalate.
Aceste sisteme pot fi folosite singure, împreună cu o altă sursă de energie regenerabilă sau pentru a spori energia din rețea, astfel că versatilitatea lor le face cea mai bună alegere pentru o varietate mare de companii.
Durabil și ecologic
Energia solară reprezintă soluția ideală pentru companiile care vor să își diminueze expunerea la taxele de poluare, deoarece realizează o atenuare importantă a amprentei generale a carbonului și a emisiilor de gaze cu efect de seră.
Cea mai bună opțiune atunci când vine vorba de energie regenerabilă, pentru a nu cauza nicio poluare sau emisii dăunătoare este alegerea folosirii energiei solare, iar în acest fel planeta, personalul și vizitatorii companiei dvs. vor avea doar de câștigat. În cazul în care planurile dvs. corporative și de responsabilitate socială includ grija față de mediu, sistemele de panouri fotovoltaice vor oferi afacerii dvs. o alternativă avantajoasă care va diminua emisiile și va scădea costurile.
Întreținere facilă
Trecerea la o nouă tehnologie poate fi abordată cu teamă de mulți proprietari de afaceri, deoarece depind de acest sistem pentru a-și aproviziona operațiunile și spațiile. Însă procesul de instalare al panourilor fotovoltaice este rapid și eficient, perioada de timp de oprire necesară fiind foarte scurtă.
În plus, consturile de întreținere ale sistemului sunt minime, iar celulele fotovoltaice solare sunt încorporate în sticlă de protecție și înconjurate de aluminiu non-coroziv care pot face față fără probleme la expunerea la elemente, astfel încât rareori se descompun sau au nevoie de reparații.
Durata de viață a unui sistem solar fotovoltaic este de aproximativ 25-30 de ani, iar perioadele de garanție îndelungate vă asigură investiția.
Poziționarea este totul
Panourile fotovoltaice produc energie electrică prin intermediul luminii soarelui, astfel că inevitabil vor fi zile în care vor emite mai puțină atunci când puterea soarelui este scăzută și zile în care nu vor emite deloc atunci când este întunecat sau înnorat.
Înainte de instalarea sistemului, se face proiectarea, care implică calcularea producției de energie în funcție de schimbarea vremii și a orelor cu soare din zi. În acest fel puteți fi sigur că veți cunoaște dinainte atât producția sistemului dvs. de panouri fotovoltaice, cât și dacă respectă nevoile dvs. de energie.
În anumite perioade ale zilei, este posibil să produceți mai multă energie decât aveți nevoie. Sistemul dvs. vă oferă opțiunea de a vinde orice acumulare suplimentară de energie electrică pe care o generează, sau atunci când aveți nevoie, opțiunea de a folosi din surplusul de energie. Aceste opțiuni sunt posibile prin intermediul conexiunii la rețeaua națională de distribuție a panourilor fotovoltaice.
Spațiul, umbra și fezabilitatea
Panourile fotovoltaice pot funcționa la capacitate maximă doar dacă sunt instalate în spații care primesc cât mai multă lumină a soarelui pe parcursul zilei. Dacă există prea mulți copaci sau clădiri înalte în apropiere, panourile vor fi umbrite și în consecință nu vor mai fi eficiente. Alegeți să le instalați într-un spațiu cât mai liber, astfel încât acoperișul să fie cât mai orientat către soare.
Este foarte important ca instalarea panourilor fotovoltaice să producă cantitatea necesară de putere sau chiar mai multă, deoarece doar așa reprezintă o investiție fiabilă. Suprafața potrivită pe care sunt instalate aceste sisteme poate fi la sol sau pe acoperișuri, având cerința de a fi cât mai întinsă.
Cea mai bună poziționare a acoperișurilor este cu orientare spre sud, însă panourile funcționează bine și în cazul în care acoperișurile sunt orientate ca o despărțire de est/vest. Procesul de instalare a sistemelor montate la sol durează mai mult timp, deoarece implică și planificare.
Dacă apelați la o companie profesionistă, sistemul dvs. de panouri fotovoltaice va fi instalat corect pe un spațiu disponibil nefolosit, va fi în conformitate cu nevoile și cerințele dvs. atunci când vine vorba de tipul de sistem și de punerea în aplicare a proiectului. De asemenea, compania se va asigura că sistemul pe care vi-l oferă vă va facilita o recuperare a învestiției într-un interval de timp stabilit.
Concluzie
Cel mai bine este să începeți cu o discuție cu un expert în domeniu. Contacta-ți un specialist Zenergetic Solar și vă va oferi mai multe sfaturi despre panourile fotovoltaice uz comercial. Compania noastră vă stă tot timpul la dispoziție pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună soluție pentru afacerea dvs.