Beneficiile montării unui sistem de panouri fotovoltaice

Durabil și ecologic

Costurile și profiturile unei companii pot deveni mai eficace prin folosirea energiei oferite de soare, fiind o sursă de putere extraordinară. Atât costurile generale ale companiei, cât și planeta, vor beneficia de instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice. Pentru a afla dacă acest sistem este potrivit pentru afacerea dvs., citiți în continuare analiza pro și contra pe care am efectuat-o. Astfel, atunci când veți alege panouri solare comerciale, veți ști exact de ce aveți nevoie.

Beneficiile panourilor fotovoltaice

Economii. Economii. Economii.

  • Companiile pot avea costuri mult mai mici la energie, dacă aleg panouri solare comerciale, acesta fiind cu siguranță unul dintre cele mai importante avantaje. Deși costurile de la început ale instalării panourilor ar putea fi mai ridicate, vor fi recuperate într-o perioadă de 5-7 ani.
  • Durabilitatea și mentenanța necostistoare reprezintă alte avantaje importante ale sistemelor de panouri fotovoltaice. Având în vedere politicile "net zero" pe care guvernele și Uniunea Europeană încep să le adopte, investiția în energia solară vă va facilita respectarea legislației în creștere pentru a diminua emisiile. O parte importantă din consumul de energie al afacerii dvs. nu va avea costuri ridicate.
Potrivit pentru o varietate de afaceri
Potrivit pentru o varietate de afaceri

Se crede că panourile fotovoltaice funcționează doar pentru companiile mici și mijlocii, însă datorită tehnologiei care s-a tot dezvoltat în ultimii ani, aceste panouri sunt potrivite pentru toate tipurile de companii care au nevoie de o sursă de evergie. Singura cerință este să dispună de spațiu pe acoperișuri sau la sol, pentru ca sistemele de panouri fotovoltaice să poată fi instalate.

Aceste sisteme pot fi folosite singure, împreună cu o altă sursă de energie regenerabilă sau pentru a spori energia din rețea, astfel că versatilitatea lor le face cea mai bună alegere pentru o varietate mare de companii.

Durabil și ecologic

Energia solară reprezintă soluția ideală pentru companiile care vor să își diminueze expunerea la taxele de poluare, deoarece realizează o atenuare importantă a amprentei generale a carbonului și a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Cea mai bună opțiune atunci când vine vorba de energie regenerabilă, pentru a nu cauza nicio poluare sau emisii dăunătoare este alegerea folosirii energiei solare, iar în acest fel planeta, personalul și vizitatorii companiei dvs. vor avea doar de câștigat. În cazul în care planurile dvs. corporative și de responsabilitate socială includ grija față de mediu, sistemele de panouri fotovoltaice vor oferi afacerii dvs. o alternativă avantajoasă care va diminua emisiile și va scădea costurile.

Durabil și ecologic
Întreținere facilă

Trecerea la o nouă tehnologie poate fi abordată cu teamă de mulți proprietari de afaceri, deoarece depind de acest sistem pentru a-și aproviziona operațiunile și spațiile. Însă procesul de instalare al panourilor fotovoltaice este rapid și eficient, perioada de timp de oprire necesară fiind foarte scurtă.

În plus, consturile de întreținere ale sistemului sunt minime, iar celulele fotovoltaice solare sunt încorporate în sticlă de protecție și înconjurate de aluminiu non-coroziv care pot face față fără probleme la expunerea la elemente, astfel încât rareori se descompun sau au nevoie de reparații.

Durata de viață a unui sistem solar fotovoltaic este de aproximativ 25-30 de ani, iar perioadele de garanție îndelungate vă asigură investiția.

Poziționarea este totul

Panourile fotovoltaice produc energie electrică prin intermediul luminii soarelui, astfel că inevitabil vor fi zile în care vor emite mai puțină atunci când puterea soarelui este scăzută și zile în care nu vor emite deloc atunci când este întunecat sau înnorat.

Înainte de instalarea sistemului, se face proiectarea, care implică calcularea producției de energie în funcție de schimbarea vremii și a orelor cu soare din zi. În acest fel puteți fi sigur că veți cunoaște dinainte atât producția sistemului dvs. de panouri fotovoltaice, cât și dacă respectă nevoile dvs. de energie.

În anumite perioade ale zilei, este posibil să produceți mai multă energie decât aveți nevoie. Sistemul dvs. vă oferă opțiunea de a vinde orice acumulare suplimentară de energie electrică pe care o generează, sau atunci când aveți nevoie, opțiunea de a folosi din surplusul de energie. Aceste opțiuni sunt posibile prin intermediul conexiunii la rețeaua națională de distribuție a panourilor fotovoltaice.

Spațiul, umbra și fezabilitatea

Panourile fotovoltaice pot funcționa la capacitate maximă doar dacă sunt instalate în spații care primesc cât mai multă lumină a soarelui pe parcursul zilei. Dacă există prea mulți copaci sau clădiri înalte în apropiere, panourile vor fi umbrite și în consecință nu vor mai fi eficiente. Alegeți să le instalați într-un spațiu cât mai liber, astfel încât acoperișul să fie cât mai orientat către soare.

Este foarte important ca instalarea panourilor fotovoltaice să producă cantitatea necesară de putere sau chiar mai multă, deoarece doar așa reprezintă o investiție fiabilă. Suprafața potrivită pe care sunt instalate aceste sisteme poate fi la sol sau pe acoperișuri, având cerința de a fi cât mai întinsă.

Cea mai bună poziționare a acoperișurilor este cu orientare spre sud, însă panourile funcționează bine și în cazul în care acoperișurile sunt orientate ca o despărțire de est/vest. Procesul de instalare a sistemelor montate la sol durează mai mult timp, deoarece implică și planificare.

Dacă apelați la o companie profesionistă, sistemul dvs. de panouri fotovoltaice va fi instalat corect pe un spațiu disponibil nefolosit, va fi în conformitate cu nevoile și cerințele dvs. atunci când vine vorba de tipul de sistem și de punerea în aplicare a proiectului. De asemenea, compania se va asigura că sistemul pe care vi-l oferă vă va facilita o recuperare a învestiției într-un interval de timp stabilit.

Concluzie
  • Deși beneficiile pe care le oferă această investiție companiilor sunt nenumărate, având un randament în termen de 5-7 ani, atunci când alegeți un sistem de panouri fotovoltaice pentru compania dvs, trebuie să luați această decizie cu mare atenție, pentru a vă asigura că optați pentru cea mai bună variantă.
  • De obicei, o gamă largă de afaceri, de la companii mici din agricultură la fabrici cu spații neutilizate sau neproductive, optează pentru energie electrică și se dovedește a fi cea mai bună alegere. Însă, în cazul în care nu va funcționa pentru afacerea dvs., poate exista o altă sursă de energie regenerabilă, care este mai potrivită.
  • Înainte de a lua decizia de a instala panouri fotovoltaice pentru afacerea dvs, trebuie să aveți grijă că aveți toate informațiile necesare despre aceste sisteme, dar și că ați făcut o evaluare a necesităților companiei și să le stabiliți cu atenție. Doar urmărind aceste cerințe veți avea un sistem potrivit.

Cel mai bine este să începeți cu o discuție cu un expert în domeniu. Contacta-ți un specialist Zenergetic Solar și vă va oferi mai multe sfaturi despre panourile fotovoltaice uz comercial. Compania noastră vă stă tot timpul la dispoziție pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună soluție pentru afacerea dvs.