Ce sunt panourile fotovoltaice

Utilizarea panourilor fotovoltaice poate fi un pas uriaș spre eficiența energetică, iar pentru mulți proprietari de case și multe companii aceasta poate fi o cale care le permite să înregistreze economii pe termen lung. Oricum ar fi, tehnologia inovatoare a panourilor fotovoltaice a evoluat foarte rapid și există o serie de avantaje pentru utilizatorii casnici și cât și pentru consumatorii industriali care ar putea face diferența între a adopta sau nu această tehnologie. Aflati in acest articol ce sunt panourile fotovoltaice si care sunt avantajele folosirii lor.

Ce sunt panourile fotovoltaice
Ce este energia solară?

Energia solară este cea mai abundentă sursă de energie de pe Pământ. Aproximativ 173.000 de terawați de energie solară lovesc Pământul în orice moment dat - 0.012138728323699% sau mai mult de 10.000 de ori nevoile totale de energie ale lumii. În acest moment Omenirea folosesște atât de puțin din energia produsă de Soare, care atinge Pământul încât ne este imposibil să reprezentăm într-un grafic acest lucru, fiind vorba de mai putin de 0.000578%.

Puterea emisă de Soare 173.000 TwH
Puterea necesară omenirii 21,00 TwH
Putere solară produsă - 0,6 TwH

Utilizarea energiei soarelui cu o sistem de panouri solare pentru companii sau pentru acasă, care creează o electricitate curată și ieftină, este o soluție cheie în lupta împotriva crizei climatice actuale și reduce dependența noastră de combustibilii fosili.

Cum se produce energia solară?

Soarele nostru este un reactor nuclear natural. El eliberează pachete mici de energie numite fotoni, care călătoresc 93 de milioane de mile de la soare la Pământ în aproximativ 8,5 minute. La fiecare oră, suficient de mulți fotoni afectează planeta noastră pentru a genera suficientă energie solară pentru a satisface teoretic necesarul global de energie pentru întregul an.

În prezent, puterea fotovoltaică reprezintă sub un procent din energia consumată în România. Dar tehnologia panourilor fotovoltaice se îmbunătățește și costul de a trece la un sistem de panouri fotovoltaice scade rapid, astfel încât capacitatea noastră de a utiliza abundența de energie solară este în creștere.

Cum se produce energia solară?
Ce sunt panourile fotovoltaice?

Panourile fotovoltaice sunt alcătuite din multe celule solare. Celulele solare sunt fabricate din siliciu, precum semiconductorii. Sunt construite cu o strat pozitiv și un strat negativ, care împreună creează un câmp electric, la fel ca într-o baterie.

Cum generează panourile solare electricitate?

Panourile solare generează electricitate în curent continuu. În curentul continuu, electronii circulă într-o direcție în jurul unui circuit. Exemplu de mai sus arată o baterie care alimentează o bec. Electronii se mișcă de la polul negativ al bateriei, prin bec și se întorc la polul pozitiv a bateriei.

În curentul alternativ, electronii sunt împinși și trași, inversând periodic direcția, asemenea cilindrului unui motor de mașină. Generatoarele creează curent alternativ atunci când un bobină de sârmă este rotită lângă un magnet. Multe surse de energie diferite pot "învârti maneta" acestui generator, cum ar fi gaz sau combustibil diesel, hidroelectricitate, nuclear, cărbune, vânt sau solar.

Avantajele montării unui sistem de panouri fotovoltaice?
  • Reducerea facturii la curent. Panourile fotovoltaice au un randament foarte bun și pot produce mai multă energie decât aveți nevoie pentru a acoperi necesarul de curent electric al casei. Aceasta înseamnă că puteți reduce sau chiar elimina complet dependența de la furnizorul extern de curent electric, reducând astfel considerabil costurile lunare.
  • Mentenanța este minimă, iar amortizarea investiției este rapidă, în special dacă accesezi finanțarea nerambursabilă.
  • Plănuiești să te muți, la un moment dat? Sistemul fotovoltaic crește valoarea casei tale.
  • Durata de viață a sistemului este de minim 25 de ani.
Avantajele montării unui sistem de panouri fotovoltaice
Unde pot fi instalate panourile fotovoltaice?

Panourile solare pot fi montate atat la sol, cat si pe acoperis. Alegerea locatiei ideale depinde de mai multi factori, cum ar fi orientarea si inclinatia acoperisului, disponibilitatea spatiului si factorii climatici din zona geografica.

In Romania, cele mai bune zone pentru instalarea panourilor solare sunt cele cu un grad ridicat de insorire, cum ar fi sudul si sud-estul tarii.

Compania Zenergetic Solar ofera servicii de instalare oriunde in Romania, astfel ca puteti fi siguri ca echipa noastra va poate ajuta sa gasiti cea mai buna locatie pentru sistemul de panouri solare de care aveti nevoie.

De ce să alegi Zenergetic Solar?

Dacă te gândești să instalezi sisteme de panouri solare pentru a-ți reduce costurile cu energia electrică și a contribui la protejarea mediului, atunci Zenergetic Solar este alegerea potrivită pentru tine. Compania noastră oferă o gamă completă de servicii, de la consultanță în alegerea sistemului potrivit, la instalare și mentenanță.

Alegând Zenergetic Solar, vei beneficia de experiență și cunoștințele noastre în domeniu, precum și de echipamente de calitate, garantate de producători de renume. În plus, ne asigurăm că sistemul instalat de noi este optimizat pentru a obține cele mai bune performanțe și pentru a maximiza randamentul investiției tale.

Alege inteligent, colaborând cu Zenergetic Solar, vei avea acces la toate beneficiile și facilitățile oferite de guvernul român pentru proprietarii de sisteme solare fotovoltaice, dar și servicii complete. Altfel spus noi ne ocupăm de tot, de la colectarea de informații primare și determinarea obiectivului instalarii unui sistem fotovoltaic până primul bec din casă este alimentat de la soare.

În concluzie, alegând Zenergetic Solar, vei avea certitudinea că ai ales un partener de încredere și profesionist pentru a-ți instala sistemele de panouri solare, care te va ajuta să obții costuri mai mici cu energia electrică și să contribui la protejarea mediului