Panouri Fotovoltaice

Întrebări frecvente despre instalarea și întreținerea sistemelor de panouri fotovoltaice

Dacă sunteți interesați de instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice pe acoperișul casei dumneavoastră, Zenergetic Solar, vă poate oferi o soluție completă. Am răspuns mai jos la cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit, și am ales exemplul familiei Popescu în legătură cu instalarea și întreținerea unui sistem de panouri fotovoltaice de 3 kWh pe acoperișul casei din Bragadiru, județul Ilfov, pentru care, compania noastră, Zenergetic Solar, a oferit o soluție completă.

Ce înseamnă sistem de panouri fotovoltaice și cum funcționează?

Un sistem de panouri fotovoltaice constă din celule fotovoltaice, care sunt conectate în serie pentru a produce energie electrică. Aceste celule absorb lumina soarelui și o transformă în electricitate. Această energie electrică este apoi trimisă într-un invertor, care convertește curentul continuu produs de panourile fotovoltaice în curent alternativ, care poate fi folosit pentru a alimenta casele.

Cât de multe panouri fotovoltaice am nevoie pentru a produce 3 kWh?

Un panou fotovoltaic tipic poate produce în jur de 250 de wați de energie electrică pe oră, sau aproximativ 2 kWh pe zi. Deci, pentru a produce 3 kWh, aveți nevoie de aproximativ 15 panouri fotovoltaice.

Care este costul instalării unui sistem de panouri fotovoltaice?

Costul instalării unui sistem de panouri fotovoltaice depinde de multe factori, cum ar fi dimensiunea sistemului, locația și costurile materialelor și muncii. În general, costul instalării unui sistem de panouri fotovoltaice variază pentru un sistem de 3 kW în funcție de mai mulți factori, de la locație la amplasare (acoperiș sau sol), la tipul de sistem ales (off-grid sau on-grid) și costurile echipamentelor alese.

Panouri Fotovoltaice

Care este costul instalării unui sistem de panouri fotovoltaice?

În România, proprietarii de case pot beneficia de scutirea de impozit pe clădiri pentru o perioadă de 10 ani, începând cu anul în care sistemul a fost pus în funcțiune. În plus, proprietarii de case pot obține subvenții de la Guvernul României pentru achiziționarea unui sistem de panouri fotovoltaice.

Cât de mult vom economisi cu un sistem de panouri fotovoltaice?

Dacă veți folosi 3 kWh pe zi, atunci a-ți putea economisi aproximativ 70% din factura lunară la energie electrică. În plus, veți beneficia de o amortizare a sistemului de panouri fotovoltaice în aproximativ 7-8 ani, perioadă de amortizare care este foarte posibil să scadă odată cu previzionata creștere prețurilor la energie în următorii ani.

Cât de des trebuie curățate panourile fotovoltaice?

În general, panourile fotovoltaice trebuie curățate cel puțin o dată pe an. În funcție de locație, se poate întâmpla ca acestea să fie mai mult sau mai puțin murdare, iar în cazul în care locuiți într-un mediu foarte murdar sau prăfuit, poate fi necesară curățarea mai frecventă. Zona dumneavoastră pare o zonă cu un nivel destul de ridicat de poluare atmosferică.

Cum pot fi întreținute panourile fotovoltaice?

Întreținerea panourilor fotovoltaice constă în verificarea și curățarea lor, dacă este necesar, precum și în urmărirea stării bateriei și a încărcării acesteia. Este important să monitorizați cu atenție sistemul de panouri fotovoltaice și să îl întrețineți corespunzător pentru a maximiza eficiența acestuia.

Panouri Fotovoltaice

Ce se întâmplă dacă sistemul de panouri fotovoltaice nu funcționează corespunzător?

Dacă sistemul de panouri fotovoltaice nu funcționează corespunzător, este posibil să fie nevoie de reparații sau înlocuirea unor componente. Este important să vă asigurați că sistemul de panouri fotovoltaice este întreținut și curățat corespunzător pentru a evita defectarea acestuia.

În cazul în care se întâmplă acest lucru, compania noastră, Zenergetic Solar, poate oferi servicii de mentenanță și reparații pentru sistemul de panouri fotovoltaice.

Care sunt beneficiile de a alege compania Zenergetic pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice?

Compania noastră, Zenergetic Solar, oferă o soluție completă pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, care include proiectarea, documentația ANRE, montajul, punerea în funcțiune și mentenanța sistemelor.

Suntem specializați în această industrie și ne străduim să oferim cele mai bune soluții și cele mai bune servicii pentru clienții noștri. Suntem mândri să oferim o soluție de energie electrică curată și regenerabilă pentru toți clienții noștri.

Cum pot lua legătura cu compania Zenergetic?

Dacă sunteți interesat de instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice, vă rugăm să ne contactați pentru a discuta opțiunile disponibile pentru dumneavoastră.

Puteți lua legătura cu noi prin intermediul formularului de contact de pe site-ul nostru, prin intermediul numărului de telefon, mesageriei Whatsapp ambele afișate pe site. Suntem întotdeauna bucuroși să ajutăm clienții noștri și să oferim cele mai bune soluții de energie electrică curată și regenerabilă.

Cum poate fi instalat un sistem de panouri fotovoltaice pe un acoperiș și cât timp durează procesul?

Instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice pe un acoperiș necesită o echipă specializată și o analiză atentă a acoperișului, în funcție de dimensiunea sistemului și locația acestuia. Procesul de instalare poate dura între 1 și 3 zile, în funcție de dimensiunea și complexitatea sistemului.

Cum funcționează panourile fotovoltaice?

Ce trebuie să fac înainte de a instala un sistem de panouri fotovoltaice pe acoperișul casei mele?

Înainte de a instala un sistem de panouri fotovoltaice, este important să verificați dacă acoperișul casei este potrivit pentru instalare și să obțineți toate aprobările necesare din partea autorităților locale și a ANRE. Compania noastră, Zenergetic Solar, poate oferi documentația necesară și poate ajuta în obținerea aprobărilor.

Sunt panourile fotovoltaice fragile și cum le protejez?

Panourile fotovoltaice sunt destul de rezistente, dar pot fi afectate de vânt, grindină și alte condiții meteorologice extreme. Este important să vă asigurați că panourile sunt instalate corespunzător și că sunt protejate de factorii externi. În plus, puteți achiziționa o asigurare pentru panourile fotovoltaice, pentru a vă proteja investiția.

Cât de mult pot economisi prin instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice mai mare?

Dacă instalați un sistem de panouri fotovoltaice mai mare, puteți economisi mai mult la factura de energie electrică. De asemenea, puteți vinde energia electrică produsă în exces înapoi în rețea, prin intermediul programelor de feed-in-tariff, ceea ce poate aduce venituri suplimentare.

Ce se întâmplă în cazul unei pene de curent și cât timp pot funcționa panourile fotovoltaice pe baterie?

Dacă există o pană de curent, sistemul de panouri fotovoltaice va înceta să producă energie electrică, dar poate fi echipat cu baterii pentru a asigura un stoc de energie electrică pentru perioade de întuneric sau depanare a rețelei electrice.

Durata de viață a bateriilor poate varia, dar în general, acestea pot furniza energie electrică timp de câteva ore până la câteva zile.