Durabil și ecologic

Ce presupune instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice

Sistemele de panouri fotovoltaice sunt o modalitate excelentă de a reduce factura la energie electrică și de a proteja mediul înconjurător. Însă, înainte de a lua decizia de a instala astfel de sisteme, este important să cunoașteți ceea ce presupune instalarea lor. În acest articol, vom discuta despre tot ce trebuie să știți despre instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice.

Pas cu pas montarea unui sistem de panouri fotovoltaice

Evaluarea locație sistem panouri fotovoltaice

  • Primul pas în instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice este evaluarea locației. Un expert va analiza acoperișul și poziționarea casei în raport cu soarele pentru a determina dacă locația este potrivită pentru instalarea unui astfel de sistem. Este important să fie luată în calcul expunerea la soare și umbrele, astfel încât sistemul să poată fi instalat într-o poziție care va maximiza producția de energie.

Alegere sistem panouri fotovoltaice

  • Următorul pas este alegerea sistemului potrivit de panouri fotovoltaice. Există mai multe opțiuni disponibile, iar alegerea sistemului potrivit depinde de nevoile individuale ale fiecărei case. Odată ce a fost determinată dimensiunea și puterea necesară a sistemului, experții pot alege panourile fotovoltaice care se potrivesc cel mai bine.

Proiectare și planificare sistem panouri fotovoltaice

  • După alegerea sistemului de panouri fotovoltaice, urmează proiectarea și planificarea sistemului. Acest pas este important pentru a asigura că sistemul va funcționa în cel mai eficient mod posibil. Experții vor crea un plan detaliat de instalare, care va include poziționarea panourilor, conectarea la rețeaua electrică și toate celelalte componente necesare.
Montaj panouri fotovoltaice

Montaj panouri fotovoltaice

  • Instalarea (sau montajul) propriu-zisă a panourilor fotovoltaice este un proces care poate dura câteva zile, în funcție de dimensiunea sistemului și de complexitatea instalării. Experții vor monta panourile pe acoperiș sau pe suporturi special concepute și vor conecta componentele între ele și la rețeaua electrică a casei.

Testarea și punerea în funcțiune

  • Înainte de a începe să utilizați noul sistem de panouri fotovoltaice, experții vor testa sistemul pentru a se asigura că funcționează în modul corect. Acest pas este important pentru a detecta orice problemă care poate exista și pentru a asigura că sistemul va funcționa în mod optim. După testare, sistemul este pus în funcțiune și sunt făcute ultimele reglaje pentru a asigura că sistemul funcționează în modul dorit.
Sistem de panouri fotovoltaice 3 kWh

Sistem de panouri fotovoltaice 3 kWh - exemplu

Pentru a vă oferi un exemplu concret, un sistem de panouri fotovoltaice 3 kWh ar putea fi format din aproximativ 6-8 panouri (în funcție de puterea aleasă), un invertor de 3 kW și alte echipamente auxiliare, precum cabluri, conectori și sisteme de montaj. În funcție de complexitatea instalării și de locația proiectului, instalarea sistemului poate dura între 1-3 zile.

Este important să discutați cu o echipă de profesioniști pentru a primi o evaluare exactă a timpului și costurilor implicate în montarea unui sistem de panouri fotovoltaice, de aceea echipa Zenergetic Solar vă stă la dispoziție.Cel mai bine este să începeți cu o discuție cu un expert în domeniu.